Tuesday, July 3, 2012

Rakkaustohtorin vastaanotolla

Olen lähiaikoina joutunut normaalien työtehtävien lisäksi toimimaan kuuntelevana korvana työkaverin naisasioille, työnkuvaukseeni voisi siis lisätä myös ihmissuhdepsykologina olon. Potilas X on alkuvuodesta vaimostaan eronnut kahden lapsen isä, jolla on kova vimma löytää itselleen uusi nainen. Dominoivan vaimon tossun alla olleella miehellä oli kovat vaatimukset uuden naisen suhteen, mutta seksinpuute on tässä muutaman kuukauden aikana on saanut harkitsemaan jo maksullistakin naista. Unelmakumppanin löytämistä häiritsee vähän sekin seikka, että mies ei ole ihan tajunnut olevansa nykyisin vähän vähemmän catch kuin ehkä parikymmentä vuotta sitten (psykologin oma huomautus).

Miesten näkökulman kuuleminen on ollut hauskaa, vaikka en laskisi tätä miestä keskivertomiesten luokkaan ja tekisi hänen perusteella mitään johtopäätöksiä miessukupuolesta. Alla muutama ote, joiden perusteella voitte vetää omat johtopäätöksenne siitä, miksei uutta täydellistä romanssia ole vielä löytynyt:

- "Nainen on mukava, mutta vasemmistolainen. Huolestuttaa vähän, koska vasemmistolaisethan juo paljon. Ja on vielä liitossa töissä, liittolaisetkin pitää tunnetusti juhlia, joissa viina virtaa." (mies on siis itse oikeistolaisen perheen kasvatti ja yksien treffien jälkeen jo huolissaan siitä, mitä hänen vanhempansa ajattelisivat vasemmalle kallellaan olevasta kumppanista. Tärkein epäröimisen aihe ei ole kuitenkaan esim. arvot, vaan juomistavat (epäilylle alkoholin suuresta käytöstä ei ole muuta perustetta kuin naisen poliittinen suuntautuneisuus tässä vaiheessa)?!

- "Se on kyllä jo aika vanha, 40 v" .(mies itse 41 v)

- "Kristityksi hän itseään sanoi, mutta huomasi ettei ole niin syvällisesti asioihin tutustunut, koska huuhaa-puoli kiinnosti kanssa. Minulla olisi hänelle paljon opetettavaa" (mies on itse uskossa ja vakuuttunut tiensä oikeudesta. Kristityksi itseään mainostanut nainen oli kiinnostunut myös erilaisista energiahoidoista yms. ja se puoli miestä häiritsi. Oli vakuuttunut, että kyllä se kiinnostus loppuu, koska "nainen ei vain tiedä paremmin, koska ei ole tutustunut asioihin riittävästi").

Rakkaustohtorin tekisi mieli hakata välillä päätä seinään (omaa tai potilaan) näitä juttuja kuunnellessa. Ennakkoasenteista ja mustavalkoisesta ajattelusta huolimatta mies on yleisesti mukava, joten toivottavasti sopiva lestadiolaisnainen löytyy pian.

No comments:

Post a Comment